Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK
De Fonteinen Van Amsterdam
ELISE HEYLIGERS werd altijd al betoverd door het sproeiende en sprankelende water van fonteinen. In de jaren '80 en '90 werkte zjj als beleidsmedewerker bij de Raad voor de Kinderopvang in Amsterdam en als redacteur van de periodiek 'Tobias'. Pas nadat zij met vervroegd pensioen ging, kreeg zij tijd om haar verwondering over en nieuwsgierigheid naar de fonteinen in Amsterdam vorm te geven. Haar zoektocht in archieven en. bibliotheken leverde zoveel moois en interessants op dat zij besloot er een boek aan te wijden.
Edwin Muller is industrieel ontwerper en heeft een speciale belangstelling voor fotografie. Hij won prijzen met verschillende van zijn ontwerpen, zoals de kapstok, ge pireerd op een wapperende jas in de wind. Hij woont en werkt in Doetinchem.
Elise Heyligers en Edwin Muller ontmoetten elkaar in de wereld van de ballonsport. Zij als redacteur van het blad 'Ballonstof', hij als fotograaf tijdens ballonevenementen. Edwin Muller was snel over te halen om de fotografie voor het fonteinenboek op zich te nemen. De zoektocht en het fotograferen heeft, met tussenpozen, jaren in beslag genomen. Het werd voor Edwin Muller een ontdekkingstocht door Amsterdam.
Voor Elise Heyligers was het een mooie gelegenheid om haar fascinatie voor sproeiers en watersculpturen te delen.
Het jaar 2005 is een bijzonder actief jaar geweest rond de fonteinen van Amsterdamse en daarom een mooi moment voor het boek om te verschijnen.
E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Cool Amsterdam&body=Aan Boekhandel Jimmink,

Hierbij bestelt ondergetekende ...ex(x) van fonteinen van Amsterdam voor € 25,00


naam

adres


telefoonnumer
De Fonteinen Van Amsterdam
ELISE HEYLIGERS
Afmetingen 245 x 216 x 19 mm  
Hard-cover 2006