Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE "DE GIDS"

Oudste literaire en culturele tijdschrift van Nederland

Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje

Zoek hier in onze aparte(!) webshop :

“Modern Antiquariaat”

Elders niet meer leverbare NIEUWE boeken

Many scholars were surprised at the difference in colors. In a certain sense, they should not have been. Another painting by Michelangelo, in Florence, had been cleaned during the 1950s, and revealed colors very similar in their intensity to those that appeared in the Sistine Chapel Ceiling after its cleaning. A photograph of this earlier cleaned painting, a

"Holy Family," called the "Doni Tondo".Uitvoering van de drie boeken :

Drie delen in halflederen band

Deel 1 en 2 "Sixtijnse Kapel"/Plafond en muurfresco's, in foedraal

Deel 3 "Het Laatste Oordeel"/Altaarfresco, in foedraal


Formaat van elk deel 44 x 32 cm


Respectievelijk 368, 372 en 264 pagina's

312, 332 en 322 illustraties met vele uitklap dubbele pagina's, Gebonden

Exclusieve oplage van slechts 750 genummerde exemplaren


Boekhandel Jimmink kan u zolang de voorraad strekt,

deze luxe uitgave leveren van  € 2.850,00 voor  € 1.450,00
Sixtijnse Kapel

Het Laatste Oordeel

Drie delen in twee cassettes

Nederlandse uitvoering !!!De Sixtijnse Kapel
Gianluigi Colalucci, Pierluigi de Vecht

In 1980 after thorough research the Directors of the Vatican Museums decided to proceed with the restoration of Michelangelo's frescos in the Sistine Chapel. The restoration of the ceiling with the Creation and the Fall was completed in 1989. On 9 April 1994 453 years after Michelangelo put the finishing touches to it the altar wall with the Last Judgment was also restored. It will not however be necessary to travel to Rome to admire the frescos in all their brilliance. In the
two-volume publication Mercatorfonds have devoted to them you can see them as clearly as if you were standing on the scaffolding with the artist. Eight passes through the press specially produced paper luxurious binding in keeping with the character of the work: everything possible has been done to make this THE definitive book on the Sistine Chapel. It enables you to discover page by page the extraordinary technical expertise of the artist the freshness of the colours the power and perfection of the line the complexity of the narrative with its subtle references and meanings.

Deel 3 los deel "Het Laatste Oordeel"/Altaarfresco, in foedraal

E VECCHI, P. EN COLALUCCI, G.

DE SIXTIJNSE KAPEL. HET LAATSTE OORDEEL,

Antwerpen, Mercatorfonds, 1995, gebonden in camelkleurig linnen, halflederen band, 300 x 435mm., 264pp.,161 illustraties in kleur, geïllustreerd foedraal.

In 1980 besloot de Directie van de Vaticaanse Musea over te gaan tot de restauratie van de fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. De restauratie van het gewelf met de Schepping en de Zondeval was voltooid in 1989, de altaar-wand met het Laatste Oordeel in 1994. In dit derde deel van de reeks die het Mercatorfonds aan de gerestaureerde fresco's heeft gewijd, schittert Michelangelo's Laatste Oordeel in al zijn pracht.

De lezer ziet de schilderingen alsof hij samen met de kunstenaar op de steigers staat; bladzijde na bladzijde ontdekt hij de verbluffende vaardigheid van de kunstenaar, de frisheid van de kleuren, de kracht en de perfectie van de lijn, de complexiteit van het verhaal met zijn subtiele verwijzingen en betekenissen.

Acht drukgangen, speciaal vervaardigd papier, een luxueuze band in harmonie met het geheel: alles werd in het werk gesteld om van dit boek dé uitgave over de Sixtijnse Kapel te maken. Nieuw.

€ 395.00

E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Sixtijnse Kapel&body=Hierbij bestelt ondergetekende,

...ex(x) van de set Sixtijnse Kapel voor € 1.450,00
Drie delen in halflederen band

...ex(x) Deel drie los "Het laatste oordeel" € 395,00

Naam:

Adres:

telefoon: E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Sixtijnse Kapel&body=Hierbij bestelt ondergetekende,

...ex(x) Deel drie los "Het laatste oordeel" € 395,00

Naam:

Adres:

telefoon:

SET DRIE DELEN

In 1980 na grondige studie besloot de Directie van de Vaticaanse Musea over te gaan tot de restauratie van de fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. De restauratie van het gewelf met de Schepping en de Zondeval was voltooid in 1989. Op 9 april 1994 vierhonderd drieenvijftig jaar nadat Michelangelo er de laatste hand aan had gelegd was ook de altaarwand met het Laatste Oordeel gerestaureerd. U hoeft echter niet naar Rome te reizen om de fresco's in al hun schittering te bewonderen. In de driedelige uitgave die het Mercatorfonds eraan heeft gewijd kunt u ze zien alsof u samen met de kunstenaar op de steigers zou staan. Bladzijde na bladzijde ontdekt u de verbluffende technische vaardigheid van de kunstenaar de frisheid van de kleuren de kracht en de perfectie van de lijn de complexiteit van het verhaal met zijn subtiele verwijzingen en betekenissen


DEEL DRIE:  “HET LAATSTE OORDEEL”

Groot formaat, kostbaar boek gewijd aan de gewelf- en muurschilderingen van Michelangelo in de Sixtijnse kapel, met als onderwerp Het laatste oordeel. Deze uitgave bevat kleinere en grote afbeeldingen van dit fresco in kleur, waarbij steeds aan een onderdeel aandacht wordt besteed. Er wordt veel gebruik gemaakt van uitklapplaten. Het geheel wordt voorafgegaan door een inleiding over de totstandkoming van dit kunstwerk; de afbeeldingen gaan vergezeld van een in een grote letter gedrukte, goed leesbare tekst waarin het afgebeelde wordt toegelicht. Luxe-uitgave in beperkte oplage (250 ex).

OMHOOG