Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE "DE GIDS"

Oudste literaire en culturele tijdschrift van Nederland

Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje

Zoek hier in onze aparte(!) webshop :

“Modern Antiquariaat”

Elders niet meer leverbare NIEUWE boeken

Bibliotheek Roelof Hartplein na verbouwing heropend
Donderdag 22 november 2012 vond de heropening plaats van het in de afgelopen periode prachtig verbouwde filiaal Roelof Hartplein. De OBA is blij met het resultaat. Er wordt in deze bibliotheek in één keer de stap van uitleenbibliotheek naar verblijfbibliotheek gemaakt, waar mensen terecht kunnen om te lezen en te studeren. Nu ook met een lekkere kop koffie van Leescafé Maling, die een extra dimensie toevoegen aan de bibliotheek.
Aan de hand van architect Wim La Feber is de bibliotheek grondig op de schop gegaan en geheel aangepast aan de eisen van deze tijd. De grote leeszaal op de begane grond, met het prachtige uitzicht op de Van Baerlestraat, is geheel in oude stijl hersteld met vijf prachtige leestafels en een groot aantal werkplekken. Bijzonder is dat deze ruimte vroeger ook de functie van restaurant had voor de bewoners van de appartementen erboven.
Aangrenzend is de collectieruimte waarin de boeken overzichtelijk staan opgesteld in de speciaal door de architect ontworpen kasten. In de hal is het hele uitleencentrum ondergebracht, alsmede de nieuwe aanwinsten. Er is een nieuwe hefinstallatie aangebracht en binnenkort volgt nog een lift waarmee de bovenverdieping voor iedereen goed bereikbaar wordt.Op de bovenverdieping staan in de verbrede hal de collectie geschiedenis en reizen voor volwassenen die beneden niet meer geplaatst konden worden. Daarnaast is er op de bovenverdieping de geheel vernieuwde veelkleurige jeugdafdeling met een bijzonder tapijt en een mooie voorlees hoek. Bij al dat moois konden de medewerkers natuurlijk niet achterblijven. Zij dragen nu ook de bedrijfskleding van de OBA en zijn daarmee goed herkenbaar voor de bezoekers. Tenslotte zijn de openingstijden uitgebreid en gestroomlijnd. Bibliotheek Roelof Hartplein is nu elke dag al vanaf 8.00 uur open tot half zes ’s middags en op donderdag tot 20.00 uur ’s avonds. Kortom deze bibliotheek is klaar voor de toekomst en biedt een prachtig aanbod aan de inwoners van Stadsdeel Zuid.De heropening werd verricht Wethouder Simone Kukenheim die haar waardering uit sprak voor de verbouwing en inging op de waarde van de bibliotheek voor de gebruikers. Daarna ging voor het eerst het de maandelijkse talkshow “Gesprek van het hart” van start, onder leiding van interviewer Jos Palm. Gasten van deze eerste talkshow waren auteur Joost Zwagerman, architect Wim La Feber en Wethouder Simome Kukenheim.
Vaste gast van de talkshow is boekverkoper Gert-Jan Jimmink die maandelijks zijn favoriete nieuwe boeken aanprijst.
Hans van Velzen, directeur