Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE "DE GIDS"

Oudste literaire en culturele tijdschrift van Nederland

Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje

Zoek hier in onze aparte(!) webshop :

“Modern Antiquariaat”

Elders niet meer leverbare NIEUWE boeken

Biblica, Atlas van de Bijbel

Waar bouwde Noach zijn Ark, en wat was de route van de reizen van Paulus? Lag het Hof van Eden tussen de Eufraat en de Tigris? Waar stond de berg Sinaï? De Biblica geeft antwoord op deze en talloze andere vragen!

De Biblica, Atlas van de bijbel, ‘de meest toonaangevende en actuele atlas van de bijbel ter wereld’. Als je het boek eenmaal in de hand hebt, dan besef je dat je niet zomaar een bijbelse atlas. Met zijn forse afmetingen en een gewicht van bijna vier kilo is het alles behalve een boek dat mee gaat op vakantie en zich lekker laat lezen onder een parasol of op een terras. Maar kopers van de Biblica zullen daar waarschijnlijk geen probleem van maken: het is de inhoud en de vormgeving die telt.
En inhoud en vormgeving heeft de Biblica in alle opzichten. Als je door het boek bladert, dan valt de fraaie vormgeving meteen op. Het boek is rijkelijk voorzien van schitterende foto’s en schilderijen en verhelderende kaarten en de dubbele tekstkolommen en ruime regelafstand zorgen voor een rustig en tot lezen uitnodigend geheel. De met goudrand omlijste afbeeldingen zorgen zelfs voor een bijbels tintje.

De auteurslijst, die zich voor in het boek vindt, ademt vertrouwen uit. Een kleine dertig internationale experts, veelal hoogleraren aan universiteiten, zijn bereid gevonden hun bijbelse kennis in de Biblica te verwoorden.

De hoofdstukkenindeling van de Biblica is simpel en overzichtelijk. Opvallend is de inleiding, waarin de ontwikkeling, verspreiding en de archeologie van de bijbel wordt behandeld. Met de archeologie van de bijbel wordt wordt ingegaan op de vraag in hoeverre het bijbelverhaal te bewijzen is. De archeologie speelt bij in het antwoord op deze vraag een grote rol. De inleiding vormt daarmee dus een historiografisch hoofdstuk, waarbij de lezer de bijbel, en dus ook de rest van de Biblica, kan interpreteren en kan plaatsen in historisch perspectief. De overige hoofdstukken verwerken de rest van de bijbel, in behapbare stukken.
In het naslaggedeelte, aan het einde van het boek, zit een schat een nuttige en praktische informatie. De lezer vindt daar overzichtstabellen, stambomen, een bibliografie, een verklarende woordenlijst, een plaatsnamenregister en uiteraard een gewoon register.

De teksten van de Biblica lezen buitengewoon prettig. De mooi opgemaakte bladspiegel levert hieraan zeker een bijdrage. De teksten zijn helder, krachtig en beknopt, maar toch uitgebreid genoeg om verschillende invalshoeken een plaats te geven en complexe situaties goed uit te leggen. Voor de volledigheid wordt vaak verwezen naar de betreffende passage in de bijbel.

De Biblica is een uitstekend handboek voor iedereen die meer wil weten van de Bijbel en haar achtergronden, maar daarvoor niet in stoffige wetenschappelijke teksten wil duiken. En eerlijk gezegd is dat ook niet nodig: de Biblica lijkt haar belofte van meest toonaangevende en actuele bijbelse atlas ter wereld dubbel en dwars waar te maken

De meer dan 125 topografische kaarten en 650 foto’s, schilderijen, tekeningen, etsen en beeldhouwwerken uit de meest vooraanstaande kunstgalerieën, musea en verzamelingen, maken van dit boek een schitterend naslagwerk.

.  

Biblica - Atlas van de Bijbel


Prof. Barry J. Beitzel

Gebonden,

576 pagina's

332 x 251 mm

NL editie


€ 29.99

E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Biblica, Atlas van de Bijbel&body=Ondergetekende bestelt hierbij ...ex(x) van de Biblica, Atlas van de Bijbel voor € 29.99

Naam: 

Adres:

Woonplaats:

Postcode: