Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

DEDIKKEVANDAM, VAN AARDAPPEL TOT ZWEZERIK

Gedurende 25 jaar heeft Johannes van Dam zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok,

zowel huiselijk als professioneel, toegankelijk zijn. Ze zijn geheel bijgewerkt en aangevuld om er een ongekend, uitgebreid standaardwerk van te maken, dat niet alleen kan dienen als onmisbaar naslagwerk en met zijn recepten als origineel kookboek, maar ook een genot is om te lezen.


Voor ons verdient dit naslagwerk een dikke 10!

Hij weegt meer dan 2 kilo, telt  -maar liefst 100 pagina’s meer dan de eerste druk!- 832 pagina's het culinair gastronomische naslagwerk van Johannes van Dam.


Een monsterproductie.

Bijgestaan door topontwerper Anthon Beeke is bijzonder veel aandacht besteed aan vormgeving, typografie, bladspiegel en de negentiende-eeuwse illustraties bij ieder hoofdstuk.De uitgever: '' Het is één van de mooiste boeken die wij ooit hebben uitgegeven. ''


In Dedikkevandam behandelt Van Dam het hele scala van de culinaire wereld in alfabetische volgorde van aardappel tot zwezerik, via gerechten, recepten, streken, keukengerei en meer algemene thema's als 'eerste hulp bij heet eten'.


Het boek ontving met name in Amsterdam, waar Van Dam al 25 jaar een gevreesd restaurant-criticus is, een laaiend enthousiast onthaal.


De Herdruk

Zeven jaar geleden verscheen onder grote belangstelling de eerste editie van het culinaire naslagwerk van Johannes van Dam. Hij werd tijdens zijn speurtochten naar de beste eetwaren gefilmd door het Journaal en de presentatie in voedselparadijs De Kweker werd legendarisch. Daarmee heeft Johannes van Dam zich gevestigd als het geweten van de Nederlandse gastronomie. Met zijn restaurantrecensies in Het Parool heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants. Al jaren geldt Dedikkevandam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Johannes van Dam heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Het naslagwerk Dedikkevandam is de kroon op zijn werk. Voor deze nieuwe editie heeft Johannes zijn teksten grondig herzien en rijkelijk aangevuld, natuurlijk ook met de onderwerpen uit De Kleine Johannes. Daarmee is Dedikkevandam nog onmisbaarder geworden dan hij al was.
Johannes van Dam signeerde
zijn boek bij
Boekhandel Jimmink
Dedikkevandam
Johannes van Dam
Heruitgave
Gebonden
896 pagina's
Afmetingen(mm): 281 x 218 x 52
Gewicht(g): 2356 g
€ 35.00
E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Dedikkevandam&body=Ondergetekende bestelt hierbij ...ex(x) van Dedikkevandam
Johannes van Dam € 35.00

Gebonden Boek 
896 pagina's 
Afmetingen(mm): 281 x 218 x 52

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.

Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.

Het krokettenboek

Dam, Johannes van

Hardback

aantal pagina's: 192

gewicht: 325 g

formaat: 218 x 144 x 19

prijs: € 17,50


E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Het krokettenboek&body=Ondergetekende bestelt hierbij ...ex(x) van Het krokettenboek
Dam, Johannes van
Hardback
aantal pagina's:	192
gewicht:	325 g
formaat:	218 x 144 x 19
prijs:	€ 17,50

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun avonturen ook doorstaan, ten slotte belanden ze steevast aan tafel in Bommelstein, waar Joost ze een eenvoudige, doch voedzame maaltijd serveert. Immers, ‘na gedane arbeid worden rauwe bonen zoet’ .

In dit kookboek nodigt culinair expert Johannes van Dam verschillende karakters uit de Bommel-saga aan tafel.

Per personage stelt hij een specifiek menu samen. Voor markies de Canteclaer is dat een fijnbesnaard veelgangendiner overgoten met mooie Franse wijnen, met professor Sickbock ontwikkelt Van Dam het modieuze moleculaire koken, burgemeester Dickerdack serveert hij gerechten die vooral indruk maken door hun chique uiterlijk en benaming. Zo is Koken op Bommelstein een bijzonder smakelijk én nuttig lees- en kookboek. Want iedereen heeft wel een Kwetal, een Doddeltje of een Dorknoper in zijn vriendenkring.

De tekeningen werden gemaakt door Dick Matena naar Marten Toonder


Koken op Bommelstein

Dam, Johannes van

aantal pagina's: 140

gewicht: 616 g

formaat: 253 x 197 x 15

€ 19,90


E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Koken op Bommelstein&body=Ondergetekende bestelt hierbij ...ex(x) van Koken op Bommelstein
Dam, Johannes van
aantal pagina's:	140
gewicht:	616 g
formaat:	253 x 197 x 15
€ 19,90

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Nu voor een speciale prijs!!! Van € 45,00 voor € 35,00Lees hier over de boekpresentatie van het boek van Edwin Kats

E-mailadres: Info@jimmink.eu?subject=Edwin Kats, Groot Culinair Croquettenboek&body=Ondergetekende bestelt hierbij ...ex(x) van Het Groot Culinair Croquettenboek, Edwin Kats, Hardcover € 39,95
nog niet verschenen, verwacht in november  2015.

Zodra verschenen wordt het boek toegezonden.

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Het groot culinair croquettenkookboek

Edwin Kats

Hardcover € 39,95

176 pagina's

Nog niet verschenen, verwacht op 13 november 2014.

HET GROOT CULINAIR CROQUETTENKOOKBOEK bevat zo'n 80 recepten, van klassiekers tot hoogstandjes uit het sterrenrepertoire van Edwin Kats, voormalig chef van La Rive en het Intercontinental Amstel Amsterdam.
Met prachtige foto's en zo beschreven dat iedereen ze thuis kan maken, in verschillende vormen en met diverse paneerlagen.


Edwin Kats signeerde zijn boek bij Boekhandel Jimmink

De midnightsnack

De FEBO kroket