Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

“In de schaduw van de Wolkenkrabber”

Michiel Nooren en Cécile Sanders

Ted en Amalia hebben net het derde deel van hun succesvolle thrillerreeks voltooid. De boeken worden gepubliceerd onder het pseudoniem Marjan de Vries. Dan duikt er een jonge vrouw op met dezelfde naam, die door een vergissing in de rol van succesauteur terechtkomt. Ze speelt het spel aanvankelijk met verve mee, maar raakt gaandeweg verstrikt in zelfgesponnen leugens. Ook begint ze de echte auteurs steeds meer in de wielen te rijden. Bovendien ontdekt ze de ware reden van hun zelfverkozen anonimiteit. Tussen de drie hoofdpersonen ontwikkelt zich een kat-en-muisspel met dodelijke afloop.

Michiel Nooren en Cécile Sanders wonen in de Amsterdamse Rivierenbuurt en kennen elkaar via hun kinderen.

Ze verdienen allebei hun brood als tekstschrijver. Michiel Nooren werkt bij een bank, Cécile Sanders bij een educatieve uitgever: “Omdat we voor ons werk schrijven en verwoede lezers zijn, kregen we zin samen een boek te schrijven.”

Beide auteurs waren het over eens dat het verhaal zich zou afspelen rond de imposante Wolkenkrabber in de Rivierenbuurt. Eén van de personages is een naar aandacht en roem hunkerende vrouw geworden. Michiel en Cécile: “Tijdens het schrijfproces nam zij geleidelijk in gewicht toe. Zo ontdekten we dat onze romanfiguren hun eigen wil hebben. Het werden eigenzinnige types, die in onze eigen karakteristieke straten hun weg zochten.”


Uit het boek

Meerdere paden liepen hier onder de enorme brugelementen om uit te komen bij de ingang van een park met een grote speeltuin. Marjan, kinderloos en met een hekel aan fietsen, zag de plek voor het eerst, hoewel ze al vier jaar in de buurt woonde. Het leek haar een uitstekende omgeving voor een moord. 'En nu’, zei Amalia, 'gaan we de moord ensceneren. Jij bent het slachtoffer en loopt daar.' Dit was een kolfje naar Marjans hand. 'Ik had toch ook een hondje’, speelde ze het spel mee. 'Geen sprake van’, zei Amalia gedecideerd, maar bedacht zich. 'Waarom ook niet? Kies er maar een uit.' Met haar virtuele huisdier aan haar zij liep Marjan verschillende keren door de tunnel, waarbij Amalia haar van dichtbij en veraf belaagde met denkbeeldige wapens. Ze markeerde op aanwijzing van Amalia de vitale posities met kruisen, die ze vervolgens fotografeerde. Hun activiteit trok de aandacht van twee fietsers. 'Het lijkt de politie wel’, hoorde ze de ene zeggen. De ander zwaaide naar haar terwijl hij riep: 'Het is Marjan de Vries.' Wat de twee verder zeiden, kon ze niet verstaan, maar de herkenning deed haar goed. Trots keek ze naar Amalia, die alleen maar zei: 'Geniet ervan zolang het duurt. Kom, we gaan nog even hiernaast kijken, voor de sfeer.' Tussen de bomen stond een gedenksteen voor gefusilleerde verzetstrijders. Amalia ging op het bankje zitten en zette haar tasje op de grond.


In de schaduw van de Wolkenkrabber

Michiel Nooren en Cécile Sanders
Thriller
Paperback 12,5 cm x 20 cm

Aantal pagina's: 290

€ 18,95

E-mailadres: mailing@jimminkboek.nl?subject=In de schaduw van de Wolkenkrabber&body=Aan Boekhandel Jimmink

Hierbij bestel ik ...ex(x) In de schaduw van de wolkenkrabber
Michiel Nooren en Cécile Sanders 

Thriller
Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina's: 290
€ 18,95

Portkosten € 5,00