Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

Het Stempel

naar

De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is
Een ontroerend beeldverhaal over adoptie en identiteit, oorlog en verlies en familiebanden die de bloedband overstijgen.

Terwijl Judith voorbereidingen treft voor de adoptie van een kind, wordt haar moeder plotseling ernstig ziek. De avond voordat zij het ziekenhuis in gaat, overhandigt ze Judith een doosje met brieven van haar moeder Bep Bloemendal. De brieven, die de zwangere Bep in de Tweede Wereldoorlog schreef tijdens haar gevangenschap in een Rotterdams ziekenhuis, vormen de sleutel tot een dramatisch familiegeheim. 

Judith doet een onverwachte ontdekking: ook in de twee generaties vóór haar verloren kinderen al jong hun moeder en werden grootgebracht door vrouwen die niet hun biologische moeder waren. Ze besluit het zwijgen te doorbreken en haar familieleden naar hun ervaringen te vragen. Hoe was het voor hen om hun moeder op jonge leeftijd te verliezen? Hoe was het om op te groeien bij 'tweede moeders'? 

Het Russisch-Amerikaanse kunstenaarsduo Zhenya Pashkina (Jaroslavl, 1984) en James Boekbinder (New Orleans, 1959) liet zich door Judiths familiegeschiedenis inspireren tot het beeldverhaal 'Het stempel'. Met veel inlevingsvermogen en gevoel voor humor, een weergaloze verbeeldingskracht en een scherp oog voor historisch detail schetsen zij een uniek beeld van cruciale gebeurtenissen uit de turbulente Nederlandse twintigste-eeuwse geschiedenis.

Het beeldverhaal 'Het stempel' is gebaseerd op het boek 'De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is' van Judith Uyterlinde.


De auteurs :


Zhenya Pashkina (1984, Yaroslavl)

is illustrator, animatiefilmmaker en webvormgever. Zij maakte alle tekeningen, verzorgde het boekontwerp en bedacht samen met James Boekbinder het beeldverhaal.

James Boekbinder (1959, New Orleans)

is animatiefilmmaker en interaction designer. Hij bewerkte de tekst van het oorspronkelijke boek, bedacht samen met Zhenya Pashkina het beeldverhaal en verzorgde het scenario. 

Judith Uyterlinde (1962, Bennebroek)

is schrijver van 'De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is', het boek waarop 'Het Stempel' gebaseerd is. 

Reini Elkerbout (1938, Gorcum)

is de moeder van Judith Uyterlinde en een van de hoofdpersonen in dit boek. Zij stelde haar foto's, brieven en andere documenten uit haar persoonlijk archief beschikbaar en deelde haar herinneringen en inzichten met de makers.


Reserveer een exemplaar