Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

Hollandse Happen

Na het eerste kookboek en de leuke-dingen-doen-gids komt Blond Amsterdam nu met een derde boek. Weer een kookboek! En deze keer volledig gewijd aan de Hollandse pot. Want Holland is hip. Hollandse happen is een ode aan de gerechten die precies bij Nederland passen: de goeie gehaktbal, de eerlijke erwtensoep, de superstamppot. Allemaal klassiekers in de Nederlandse keuken, maar hoe maak je ze nou precies? Traditionele recepten (anno oma) met een originele twist (anno Blond) in een super-Hollands jasje.

Tweede kookboek van Blond: het ontwerpersteam Femque van Geffen en Janneke Droge die bekend werden met hun eigen interpretaties van Delfts blauw voor allerlei gebruiksvoorwerpen. In dit nieuwe boek recepten voor allerlei typisch Hollandse gerechten: voor soepen en snacks zoals o.a. bitterballen, haringsalade, worstenbrood, groentesoep en erwtensoep, voor hoofd- en bijgerechten als b.v. hachee, gehaktballen, paling in het groen, hete bliksem en voor zoetigheden: recepten voor tuttifrutti, hangop, warme griesmeelpap, advocaat enz.

Het werd weer heel Blond vormgegeven met de binnenkaft in ceriserood Brabants bont; elk hoofdstuk begint met een dubbele pagina getekende Delftsblauwe tegels met keukenwijsheden.

De recepten staan steeds op een pagina: titel in rood, uitleg of toelichting in grote letter, het recept zelf in kleine letter met alle werkwoordsvormen in kleur. Vaak op de tegenoverliggende bladzijde een vrolijk gekleurde tekening die wel met koken en eten te maken heeft maar niet altijd met het recept waar het bij staat. Bij elk recept staat de moeilijkheidsgraad (vaak gemakkelijk) aangegeven. Bruikbaar, grappig kookboek zonder gerechtfoto's. Roodwitblauw leeslint. Met register; oblong formaat.

Hollandse happen

C. van Thijssen, J. Droge

Afmetingen 17x271x207 mm

Gewicht 846,00 gram

207 mm x 17 mm x 271 mm

€ 24,50

E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Hollandse Happen, Eigen Taart is goud waard&body=Hierbij bestelt ondergetekende
...ex(x) van Hollandse Happen voor € 24,50

...ex(x) Eigen Taart is goud waard voor € 24.50

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Eigen taart is goud waard is het vrolijkste en meest complete taartenboek dat je je kunt voorstellen. Dankzij de 60 recepten kun je elke week minimaal één taartje, koekje, cupcake, quiche of meringue maken. Het boek is als vanouds geïllustreerd met de kleurrijkste, vrolijkste en grappigste tekeningen. Eigen taart is goud waard is het lekkerste cadeauboek aller tijden.

Op de voor hen herkenbare manier is dit Blond bakboek geillustreerd en uitgevoerd. Naast taarten bevat het ook recepten voor klein gebak, koekjes en nagerechten. Per twee bladzijden staan het recept en de ingredientenlijst (in weinig contrasterende lichtroze hoofdletters) met op de andere pagina een kleine foto van het gerecht, met korte toelichting, met eromheen illustraties of net andersom.

De recepten zijn in zeven hoofdstukken onderverdeeld zoals Hollandse 'klassiekers' (appeltaart), light gebak (veelal op basis van yoghurt) en hartige taarten (quiches). In de receptuur wordt regelmatig verwezen naar de acht basisrecepten die achter in het boek staan. De naam van het gebak (soms met een Engels grapje), aantal personen, bereidingstijd en ingredientenlijst zijn in afwijkende kleur gedrukt. De receptuur is duidelijk beschreven. Zowel bereidingstijd, oven- en wachttijden worden door elkaar gebruikt. Zeer duidelijk receptenregister. Voorkant toont de titel in gouden letters met illustraties en achterkant een korte toelichting en foto van een van de taarten. Oblong formaat, met register.

E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Hollandse Happen, Eigen Taart is goud waard&body=Hierbij bestelt ondergetekende
...ex(x) van Hollandse Happen voor € 24,50

...ex(x) Eigen Taart is goud waard voor € 24.50

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:

Eigen Taart is goud waard

C. van Thijssen, J. Droge

Afmetingen 18x271x210 mm

Gewicht 783,00 gram

€ 24,50