Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink

PROGRAMMA 2017

XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

Stolpersteinen ONZE FOLDER 5 mei Vrijheidsmaaltijd 7 mei Boekpresentatie

Oorlog bestond niet,  Fieke van Heeks Heeks

Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

Op zondag 4 oktober om 15:00u hield Alexander Smarius  zijn nieuwe boek ten doop in onze Literaire Salon.

Het Forum Romanum was het kloppende hart van het Romeinse Rijk, de plaats waar van oudsher de beslissingen over oorlog en vrede werden genomen. Toen de Romeinen 'meesters van de wereld' waren geworden, kreeg het Forum een grondige facelift: het werd een fonkelend pronkplein van marmer.

Dat marmer is grotendeels verdwenen. Wat ooit het centrum van de wereld was, is nu een weinig aantrekkelijke massa baksteen en beton. Maar voor wie weet waarop hij moet letten heeft het Forum Romanum veel te bieden.

Dit boekje biedt hulp bij die ontdekkingstocht. Korte beschrijvingen op basis van de meest recente inzichten worden afgewisseld met sturende vragen, waarmee de bezoeker op veelzeggende details gewezen wordt. Met deze prikkeling van de verbeelding komt het Forum in volle glorie tot leven.

Met het oog op Rome

Smarius, Alexander

illustraties: J

aantal pagina's: 32

gewicht: 76 g

formaat: 208 x 124 x 7

€ 6,50

Alexander Smarius is docent klassieke talen in het voortgezet onderwijs. Met steun van het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome stelden hij en zijn vrouw een Romegids samen die aanzet tot gericht kijken naar kunst. De studie die gepaard ging met en volgde op de samenstelling van dit boek resulteerde in nascholing over reizen naar Rome en lezingen voor het Nederlands Klassiek Verbond.


E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=Met het oog op Rome&body=Hioerbij bestelt ondergetekende:

...exx Met het oog op Rome
Smarius, Alexander
aantal pagina's 32
formaat:	208 x 124 x 7
€ 6,50
Naam

Adres

Telefoon

Bernini in beeld en bron - deel 2: de Borghese beeldengroepen

'Bernini is geboren voor Rome, en Rome gemaakt voor hem.' Zo dacht een 17e-eeuwse paus over de virtuoze kunstenaar Gianlorenzo Bernini (1598-1680). Elke bezoeker van de eeuwige stad komt onvermijdelijk in aanraking met werken van de veelzijdige Bernini. Alleen al zijn Sint-Pietersplein en Vierstromenfontein op de Piazza Navona trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar Bernini's genialiteit komt het beste tot uitdrukking in de marmeren beeldengroepen en portretbustes van zijn hand.

Lezing voor het Nederlands Klassiek Verbond, 5 maart 2013, in de Doelenzaal te Amsterdam.


Om Bernini echt te leren kennen, moeten we de drukte van het Sint-Pietersplein en de Piazza Navona ontvluchten en op zoek gaan naar een portretbuste die hij als jonge twintiger maakte. Historische bronnen vertellen een aardige anekdote over deze buste: geschriften die onze kijk op Bernini's werk beïnvloeden op de manier die Bernini voor ogen stond, want uit onderzoek blijkt dat die bronnen voortbouwden op zijn eigen public relations.

Klik hier voor Boeken over Rome

LEES HIER EEN RECENSIES VAN TOONAANGEVENDE SITES

Zondag 4 oktober