Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

Als er één stad veel bezongen is, is het wel Amsterdam.

Amsterdam – 365 stadsgezichten laat 365 schilderijen zien die een beeld geven van het 'Venetië van het Noorden' van 1600 tot nu. Bij dagelijks gebruik betekent dit een jaar lang genieten van de schoonheid van Amsterdam, de stad die elke dag van het jaar opnieuw inspireert.

Dit dikke boek, in oblong formaat, bevat precies wat de titel stelt: reproducties of details van schilderijen die stadsgezichten op Amsterdam tot onderwerp hebben.

Als er een stad veelbezongen is, is het wel Amsterdam. Vanaf de zestiende eeuw is de schilderachtige stad aan het IJ door talloze kunstenaars in verf verbeeld, in vogelvlucht of in detail. De stadsgezichten kwamen tot stand in opdracht van de welgestelde elite of op initiatief van de schilders zelf, die in stemmingsvolle beelden de markantste plekken in de stad weergaven. Het specialisme van het stadsgezicht kon in Amsterdam tot grote bloei komen, met schilders als Jacob van Ruisdael, Meindert Hobbema, de gebroeders Berckheyde en Jan van der Heyden als meesters op dit vakgebied.

De vervallen schoonheid van het ‘Venetie van het Noorden’ trok halverwege de negentiende eeuw zowel binnen- als buitenlandse kunstenaars aan. Hollandse schilders als Breitner en Israels breidden omstreeks 1900 het onderwerp uit met alledaagse observaties: afbraak, bouwwerkzaamheden en verlichte pleinen en straten. Tot op de dag van vandaag blijven ook hedendaagse schilders als Frans Koppelaar en Edwin Hagendoorn gefascineerd door het leven van alledag. We kijken over hun schouders mee naar de steeds veranderende stad.

Amsterdam – 365 stadsgezichten biedt een overzicht van 365 schilderijen die een beeld geven van de stad van 1600 tot nu. De talloze locaties die verdwenen zijn of de tand des tijds hebben doorstaan worden met een korte toelichting tot leven geroepen.  Dit boek  is gemaakt in samenwerking met het Amsterdams Historisch Museum.

Vooral een mooi blader- en koffietafelboek voor hen die geïnteresseerd zijn in de stad Amsterdam en in het medium schilderkunst.

Auteur, C. Denninger

Met 365  illustraties

Taal Nederlands

Afmetingen 55x230x151 mm

Gewicht 1,91 kg

€ 47,50