Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

NOTENKRAKER

Al jaren is de Notenkraker dé klassieke uitvoering rond Kerst.

HET VERHAAL

Het is Kerstavond en de kinderen maken zich klaar. Zoals gebruikelijk is het jongste zoontje Frits een brokkenpiloot en drijft hij zijn zus Clara  tot wanhoop met zijn plagerijtjes. Als de gemoederen weer bedaard zijn komen de eerst gasten aan onder wie de heer Drosselmeijer. Hij geeft Clara een pop en Frits een soldatenpak, daarna vermaakt hij de kinderen met de toverlantaarn en vertelt er een spannend verhaal bij over de Muizenkoning  en de Notenkraker. Later droomt Clara dat de Muizenkoning haar ontvoert, maar gelukkig komt de Notenkraker haar redden. De betovering verdwijnt en de Notenkraker is nu een Prins. Na een gevecht waarin ook Frits te hulp schiet vluchten ze in de toverlantaarn. Deze brengt ze langs allerlei landen, maar draait uiteindelijk dol. Dan wordt Clara wakker in haar bed en blijkt ze alles gedroomd te hebben.

UITVOERING

Met de overbekende muziek is het hele avond een feest om naar te kijken en te luisteren. Er is geen verhaal dat begrepen moet worden, want het draait stiekem alleen maar om de dansers. Door de toverlantaarn is het mogelijk om heel verschillend gethemateerde dansen te laten zien en zeker de slavendans is werkelijk prachtig. Dit is typisch het ballet dat je iedere kerst wel zou willen zien en gelukkig is er ook altijd wel een groep die de voorstelling uitvoert.


De notenkraker + CD. De Notenkraker, van Peter Iljits Tsjaikovski

Onze serie klassieke-muziekboeken-met-cd, die de grootste namen uit de kinderboeken- en muziekwereld samenbrengt, wordt alom geroemd vanwege de mooie muziekopnamen, de schitterende illustraties en de verzorgde uitgave. In de afgelopen jaren bleek er veel vraag te zijn naar een grotere versie op prentenboekformaat, waardoor de prachtige illustraties nog meer tot hun recht zouden komen en de verhalen achter de muziek voor kinderen nog aansprekender zouden worden.

Met trots kondigen wij nu o.a. De Notenkraker in een geheel herziene vormgeving en op groot formaat aan.

De Notenkraker, met de onvolprezen muziek van Pjotr Tsjaikovski, wordt uitgevoerd door het Kirov Orkest uit Sint-Petersburg, gedirigeerd door Valery Gergiev. Het verhaal wordt voorgelezen door Jenny Arean en is bewerkt en geïllustreerd door Harmen van Straaten.

Op de avond voor kerst geven de ouders van Clara en Frans een diner. Hun lievelingsoom heeft voor Frans een heel leger van tinnen soldaatjes meegenomen, voor Clara een notenkraker in de vorm van een soldaat. Deze komt 's nachts tot leven. Deze uitgave is een herziene versie van een in 2004 uitgegeven boekje in het formaat van een cd-doosje, in combinatie met een cd. Het muzikale uitgangspunt van de cd is de opname van het complete (kerst)ballet onder dirigent Gergiev die oorspronkelijk in 1998 verscheen op een Philips-cd. Illustrator/auteur Harmen van Straaten schreef een versie van het sprookje en maakte er ook paginagrote, goed bij de tekst aansluitende, kleurenillustraties in waterverf en pen bij. Actrice/cabaretiere Jenny Arean draagt de tekst heel duidelijk voor met veel gevoel voor inleving. De tekst in het boek kan meegelezen worden met de cd. Een prettige en inspirerende manier om kennis te maken met hoogtepunten uit de klassieke muziek. Ook zeer geschikt voor het muziekonderwijs.

Vanaf ca. 6 jaar.

Inclusief CD met de muziek van het kerstballet De Notenkraker.

Prentenboek alle leeftijden!

E-mailadres: info@jimmink.eu?subject=De Notenkraker&body=Ondergetekende bestelt: 

De Notenkraker voor € 19,95 incl CD
Kirov Orkest uit Sint-Petersburg, gedirigeerd door Valery Gergiev. Het verhaal wordt voorgelezen door Jenny Arean


Doorhalen wat niet gewenst is:

Ik haal mijn bestelling op in de Boekhandel /
Ik wil de bestelling ontvangen op het opgegeven adres. 
(DE BESTELLING WORDT OPGESTUURD NA BETALING VAN DE U TOEGEZONDEN REKENING)

Naam:

Adres:

Telefoon:

De Notenkraker - Nederlandstalige tekenfilm

UITVERKOCHT