Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK
GRATIS KAARTEN RESERVEREN

VERTONING VAN DE DOCUMENTAIRE FILM MET TOELICHTING VAN WILLY LINDWER EN ALINE PENNEWAARD.


RESERVEER UW GRATIS KAARTJE HIER

VOOR ZONDAG 6 MEI 14:00u

IN DE LITERAIRE SALON VAN BOEKHANEL JIMMINK,

WAALSTRAAT 45 hs

KLIK OP DE BUTTON


U KUNT HIER OOK HET BOEK  RESERVEREN

DE TREINREIS

DE MIRACULEUZE ONTSNAPPING VAN HONGAARS NEDERLANDSE JODEN TIJDENS DE BEZETTING

HET BOEK

De treinreis beschrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Historica Aline Pennewaard ontdekte dat in 1943 met vijf transporten 89 Hongaars-Joodse gezinnen vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest werden gebracht. In 1944, na de inval van de nazi’s in Hongarije, wisten de meesten van hen mede dankzij de hulp van de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg opnieuw de dans te ontspringen. Het merendeel van de overlevenden keerde na de oorlog veilig terug naar Nederland.

Aan de hand van ooggetuigenverhalen archiefonderzoek laten Lindwer en Pennewaard zien hoe deze Joden vanuit Nederland dwars door bezet Europa naar Boedapest reisden. Wie waren deze vluchtelingen en wat wachtte hun in Hongarije? En hoe konden zij uiteindelijk ongedeerd naar Nederland terugkeren?

176 pagina’s

Paperback

€ 19,99

De Treinreis

De documentaire, scenario & regie : Willy Lindwer

Coproductie met BNNVARA

De miraculeuze ontsnapping van 89 Joden en hun families uit bezet Nederland. De Treinreis vertelt het onbekende verhaal van vijf treinreizen in 1943, vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest, met 89 Hongaarse Joden en hun Nederlandse families. In 1944, na de inval van de Nazi’s in Hongarije, ontsnapten de meesten van hen opnieuw aan deportatie, mede door de uitzonderlijke reddingsacties van de heldhaftige Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg.

In de periode tussen 1942 en 1944 vertrokken vanuit Nederland meer dan 90 transporten met Joden naar de nazivernietigingskampen. 102.000 Joden vonden de dood. Maar, naar nu blijkt, waren er in 1943 ook vijf transporten die Joden naar de vrijheid brachten. Het merendeel van de overlevenden keerde na de oorlog veilig terug naar Nederland.

Samen met overlevende Anki Tauber gaat Gideon Hartman opzoek naar het verhaal van zijn ouders, die Nederland met deze speciale treinreis hebben kunnen ontvluchten. Een bijzondere ontmoeting waarin Anki en Gideon dezelfde reis opnieuw afleggen en samen dit uitzonderlijke stukje geschiedenis uitpluizen.