Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK
Anne Frank

Anne Frank kiest samen met haar vader op 11 juni 1942 de dag voor haar dertiende verjaardag in onze boekhandel een roodgeruit dagboek (eigenlijk een poesiealbum) uit als verjaarscadeau.

Vanaf dat moment zal ze er, weliswaar met tussenpozen, haar gedachten en belevenissen in beschrijven. Anne noemt haar dagboek "Kitty", omdat ze een vriendin (nl. Jaqueline van Maarsen) mist aan wie ze al haar geheimen kwijt kan.


Op 12 juni 1942  haar verjaardag schrijft ze : ”Ik hoop ik aan jou alles zal kunnen toevertrouwen, zoals ik het nog aan niemand gekund heb, en ik hoop dat je een grote steun aan me zult zijn.”


De frequentie van het schrijven neemt toe wanneer ze op 6 juli, nauwelijks een maand later, moet onderduiken. Door de drukte van het achterhuis en het constant op elkaars lip moeten zitten, nemen de spanningen onderling ook toe. Vooral de relatie met haar moeder, die zeer turbulent is, en haar opkomende gevoelens voor één van de andere onderduikers, Peter van Pels, vormen een belangrijke basis voor de dagboekbrieven. Verder komt Anne langzaam in de puberteit, waardoor ze ook anders tegen haar seksualiteit begint aan te kijken. De passages die hierover handelen, hebben ervoor gezorgd dat sommige Amerikaanse ouders het boek als 'te pornografisch voor hun kinderen' beschouwen.

Rotzooi bij ons beeld !!! HELPP

Klik op de foto buttons

Gert-Jan Jimmink en Herman Hamming wonen om de hoek bij het Merwedeplein, de plek waar Anne Frank heeft gewoond. Zij zijn trots op de bijzondere buurt waarin zij wonen en willen de nalatenschap van Anne behouden.

RTV NH BUURTEN 16 MAART 2016

Bekijk hier de uitzending

Ben Ali Libi, goochelaar Merwedeplein 59

VERDER OP HET MERWEDEPLEIN

Stolpersteinen Merwedeplein 37 2e

Hanneli Goslar, Zuider Amstellaan 18 2E,  nu Rooseveltlaan 18 2E


Stolpersteinen Families Frank-Hertog en Stibbe-Frank

Waalstraat 45 HS en 47 1E

Literaire Salon Boekhandel Jimmink

José Van Dam, Belgian baritone sings Kaddish by Maurice Ravel

UITZENDING GEMIST

Tussen 1933 en 1942 woonde Anne Frank met haar vader, moeder en zus aan het Merwedeplein. Wij spreken hier met bewoners over de recente filmopnames op het plein. Anne Frank-deskundige David Barnouw vertelt ons over de geschiedenis en kunstenares Jet Schepp laat haar beeld van Anne zien. We eindigen met Gert-Jan Jimmink in de boekwinkel waar Anne haar eerste dagboek kocht.

Het monument geadopteerd

Brand in de woning 37 2e

Petekind van Otto Frank

HET MOGELIJKE VERRAAD VAN DE ACHT ONDERDUIKERS

KIJK HIER NAAR DE TOELICHTING VAN

GERT-JAN JIMMINK IN DE UITZENDING VAN

PAUW BNNVARA OP 24 MEI 2018