Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

EEN SPECIALE LITERAIRE SALON MERWEDEPLEIN 37 2E VOOR DE RESTAURATIE


Op vrijdagavond 12 november 2004  hielden wij ‘s avonds een presentatie van het nieuwe boek van Jacqueline van Maarsen "De Erflaters".

Deze presentatie werd gehouden op een wel heel speciale plaats namelijk in het voormalige ouderlijk huis van Anne Frank op het Merwedeplein. Jacqueline van Maarsen las voor uit haar boek, signeerde en werd geïnterviewd.

Zo hoorden wij een ooggetuigenverslag van gebeurtenissen in het huis van de familie Frank tot hun onderduik.

Het was een unieke en éénmalige gelegenheid om het huis te bekijken.

Gezien de ruimte konden we slechts een zeer beperkt aantal mensen toelaten. Twee zittingen met elk ruim 50 mensen!


Over het nieuwe boek van Jacqueline.

In het eerste deel van haar herinneringen (Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank, Cossee 2003) vertelt Jacqueline van Maarsen het verhaal van haar vriendschap met Anne Frank. Op het Joods Lyceum, in het laatste jaar voordat Anne moest onder-duiken, raakten ze zeer bevriend. Anne deed er verslag van in haar dagboek, waar Jacqueline ‘Jopie’ wordt genoemd.

In haar nieuwe boek neemt Jacqueline van Maarsen ons mee naar het naoorlogse Amsterdam, twee jaar na de dood van Anne Frank.

Otto Frank is teruggekomen uit het kamp en klampt zich wanhopig vast aan de jeugdvriendin van zijn overleden dochter. Hij laat haar de dagboeken van Anne lezen. Vanaf het moment dat daarvoor een uitgever gevonden is, wordt Jacqueline’s vriendin een publieke figuur. Jacqueline van Maarsen wil verder en probeert het verleden achter zich te laten. Als ook een wetenschappelijk editie van het dagboek verschijnt, is Jacqueline van Maarsen niet langer anoniem voor de pers. Ze treedt meer in de openbaarheid om halve waarheden in verband met Anne te voorkomen en haar erfenis in zijn waarde te laten. Dat doet ze mede in samenwerking met de Anne Frank Stichting – maar er zijn momenten dat ze zich tegen hun handelswijze keert en enige harde noten kraakt.

Dit boek is een waardevolle toevoeging aan onze historische kennis van Anne Frank en de receptie van haar dagboek in het naoorlogse Nederland.


Jacqueline van Maarsen (1929) werd in Amsterdam geboren, waar ze haar jeugd en ook de oorlogsjaren doorbracht. Ze werd na de oorlog boekbindster; haar banden maken deel uit van verschillende privécollecties en van boekband-verzamelingen in musea en bibliotheken in binnen- en buitenland.Margot voor de kast in de woonkamerentreearchitectuurdétailswoonkamerslaapkamer Margot en Annedétail keukenopgang naar bovenkamerkamer oma Frankkamer boven