Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE "DE GIDS"

Oudste literaire en culturele tijdschrift van Nederland

Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje

Zoek hier in onze aparte(!) webshop :

“Modern Antiquariaat”

Elders niet meer leverbare NIEUWE boeken

Tanach: nieuwe Hebreeuwse-Nederlandse bijbeleditie

Op 19 april a.s., tijdens een bijeenkomst in het Joods Historisch Museum,werd het eerste exemplaar van de Tanach:

de Joodse Bijbel met de Hebreeuwse grondtekst en de tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling overhandigd aan de burgemeester van Amsterdam, dhr. Job Cohen.

Tweetalig

Tanach bevat alle Joodse bijbelboeken. Naast de Hebreeuwse bijbeltekst staat De Nieuwe Bijbelvertaling afgedrukt.

De uitgave zal goed gebruikt kunnen worden voor de lezingen in de Joodse eredienst en ook voor Bijbelstudie. Dan is het wenselijk om de Hebreeuwse grondtekst en de Nederlandse vertaling in één uitgave naast elkaar te hebben.

Verschillen

De tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling is bijna zonder wijzigingen overgenomen. Een paar verschillen is er: in de indeling en de volgorde van de bijbelboeken, in de spelling van namen en in de Godsnaam. Het meest in het oog springende verschil is dat de Hebreeuwse Godsnaam JHWH niet wordt weergegeven met ‘de HEER’ maar met ‘de EEUWIGE’.

In de Joodse traditie wordt deze weergave van de Godsnaam algemeen gebruikt.

T-N-CH

Wat verder opvalt, is de naam van het boek: Tanach. T-N-CH is de afkorting van de woorden Tora (de vijf boeken van Mozes), Neviiem (de Profeten) en Chetoeviem (de geschriften), de boekdelen waaruit de Hebreeuwse Bijbel is opge-bouwd. Om deze afkorting te kunnen uitspreken, worden er klinkers tussen gezet. Daardoor ontstaat het woord Tenach of Tanach.

Editie

De laatste complete Nederlands-Hebreeuwse uitgave van de Joodse Bijbel stamt uit 1868. Daarin staat de Staten-vertaling afgedrukt naast de Hebreeuwse grondtekst. In 1970 verscheen een tweetalige editie met de vertaling van Jitschak Dasberg, maar die bevat niet alle bijbelboeken.

Omslag

De omslag van de uitgave is ontworpen door de grafisch ontwerper Victor Levie, wiens werk vele malen bekroond is. De letters staan in het Hebreeuws en worden dus gelezen van rechts naar links. De letters T N CH staan niet naast elkaar, maar CH staat er onder. Daarmee wordt de drieslag duidelijk van de uitgave: Tora, Profeten en Geschriften.

In de toekomstige uitgave sluiten de schutbladen mooi aan, doordat ze enkele blauwe strepen hebben die de associatie opwekken van een talliet (gebedsmantel).

Sja’ar

De complete uitgave van de Tanach: de Joodse Bijbel met de Hebreeuwse grondtekst en de tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling is de vrucht van de gezamenlijke inspanning van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Joodse stichting Sja’ar. De stichting Sja’ar is gelieerd aan het Verbond van Liberaal-Religieuze Joden in Nederland. Met meer dan 1500 gezinnen, negen kehillot (gemeenten) en zes rabbijnen is het verbond actief in alle aspecten van modern Joods leven en de niet-Joodse samenleving. Toen het verbond werd benaderd om deel te nemen aan de publicatie van

Tanach, werd deze uitnodiging met genoegen aanvaard en werd de Stichting Sja’ar gevraagd het project te leiden.Tanach,

Hebreeuws-Nederlandse editie

Formaat: 223 x 151 x 38

Aantal pagina's: 2000

€ 59,95

E-mailadres: mailing@jimminkboek.nl?subject=Betreft de Tanach&body=Aan Boekhandel Jimmink,

Hierbij bestelt ondergetekende ... ex(x) van de Tanach á € 59,95

Tanach, 
Hebreeuws-Nederlandse editie 
Formaat: 223 x 151 x 38 
Aantal pagina's: 2000 
€ 59,95

Nog niet verschenen - reserveer een exemplaar

HOEWEL DE TANACH IN HERDRUK IS KUNNEN WIJ U GEWOON LEVEREN