Exclusieve Pennen
Bijzondere Collecties
Atlassen Reprints Amsterdam Specials Religie - Kunst Fotografie Natuur Cultuur Over Rome Kookboeken Specials Kookboeken op land etc. Reisgidsen per land Openingstijden Anno 1778 ? Concertgebouw Literaire Salon Programma Jimmink Kunst bij Jimmink Preek van de Leek
Activiteiten
Schrijvers Monument
Geschiedenis
In Memoriam FOTO'S 1943 St Wolff Anne Frank
Anne Frank’s
Bookshop
Art & Collectors Editions
Bij Jimmink
XL Editions

Rijks

Masters Of The Golden Age


Paintings

Of The Gallery Of Honour

TASCHEN

Uitgeverij SJA'AR

Judaïca

Ester Scroll Megallah Werkman Chassidische Charlotte Salomons

Naast de BOEKENBON accepteren wij ook de VVV-BON en de IRISCHEQUE

STRUIKELSTENEN ONZE FOLDER 4 Mei Open Joodse Huizen 5 mei Huizen van Verzet 5 mei Vrijheidsmaaltijd 6 mei GRATIS FILM VERRADEN VAN ANNE VERRADEN VAN ANNE
Home Nederlandstalige boeken Kinderboeken Engelstalige Boeken Ereading Acties Bij Boekhandel Jimmink Help
Rooseveltlaan 62
1078 NL Amsterdam   
020 - 679 12 44
info@jimmink.eu Boekhandel Jimmink Winkelmandje
ZOEK HIER 
EEN BOEK

10 april

donderdag

19:30u

Matthäus-Passion door de Academy of Ancient Music in het Concertgebouw Grote Zaal

Bach signeert Bach: voor aanvang, in de pauze en na afloop signeert Govert Jan Bach zijn boek (met 4 CD’s) over dit meesterwerk werk van Bach. Het illustratieve boek bevat tevens hoorcollege op 4 CD’s van 4 uur met 60 fragmenten. Na beluisteren en lezing van dit werk zult u in het vervolg de Matthäus totaal nieuw beleven.

Na het concert ligt dit boek ook gesigneerd bij Jimmink in de winkel.

4 mei 2014

zondag

11:00u- 22:00u

OPEN JOODSE  HUIZEN

Literaire Salon Boekhandel Jimmink Waalstraat 45 HS

11.00 uur: Opening fototentoonstelling met portretten uit 1943 van fotografe Annemie Wolff door An Huitzing, Stichting Annemie en Helmuth Wolff. Veel van deze foto’s werden vlak voor de deportatie van de gefotografeerden gemaakt. De meesten van hen woonden in Amsterdam-Zuid, aangezien Wolff’s fotostudio aan de Churchilllaan zat. An Huitzing werkt bij Stichting Annemie en Helmuth Wolff en is bezig de namen van de geportretteerde mensen te achterhalen. Zij zal de tentoonstelling openen en wat over het project vertellen. Lees meer>>

12.00 uur: Marjoleine Oppenheim-Spangenberg, stiefdochter van de historicus Lou de Jong, schreef in 2013 het boek “Over zij en ik”, waarin ze vertelt over de invloed die haar moeders ervaringen in de kampen hebben gehad op haar familie. Zij bezocht Auschwitz met Prins Claus en zijn zonen en haar familie. Zij vertelt ondermeer over deze bijzondere ervaring . Marjoleine groeide op in de buurt van Boekhandel Jimmink.

13.00 uur: Rita Goldberg, de pleegdochter van Otto Frank  vertelt over het boek dat zij schreef over haar moeder “Motherland: growing up with the Holocaust”. Haar moeder was verpleegster in de Crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. Rita zal nu via Skype vanuit Londen spreken en is 14 mei aanwezig op haar booklaunch in onze Literaire Salon.


14.00 uur: Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde als klein meisje de kampen en zal haar gedicht “Het prinsesje dat de oorlog overleefde” voordragen en persoonlijke herinneringen delen.

15.00 uur: Berdi Vieyra-Pont vertelt over de twee vrouwen waar zij kon onderduiken. Zij hadden een boekhandel in de Rivierenbuurt en hielden een dagboek bij, waarin zij schreven over het wel en wee van hun onderduikkind Berdi en gebeurtenissen van de oorlog. Berdi heeft dit dagboek van haar twee onderduikmoeders uitgeven: Dagboeken over een onderduikstertje, 1942-1945” . We praten ook met Berdi over de relatie tussen haar en haar 'drie moeders'.


20.00 uur: Herdenking bij het Anne Frank beeldje op het Merwedeplein

20.30 uur: 20.30 uur

Gesprek met Virry de Vries Robles over haar familie, die door de grote treinstaking niet meer uit Westerbork vertrok. Haar vader was huisarts en zette in de Hollandse Schouwburg een ziekenzaal op.Hij zat in het verzet vanaf 1941 en heeft met gevaar voor eigen leven altijd geweigerd om mee te werken aan het project van de Nazi’s om de Nederlandse Joodse vrouwen te steriliseren.

5 mei

maandag

14:00u-22:00u

HUIZEN VAN VERZET

Literaire salon Boekhandel Jimmink Waalstraat 45 HS

14:00, 15:00 uur

Literaire salon. Ieder uur leest kinderboekenschrijver Jacques Vriens voor uit zijn boek Oorlogsgeheimen.

18:00 – 19:30 uur:  Vrijheidsmaaltijd met de buurt: RESERVEER HIER!!!

20:00 uur: Peter Kahn en zijn ouders overleefden de oorlog dankzij het onderduikadres, Roompotstraat 11, van hun NSB-huisbaas. Fotografe en verzetsstrijdster Annemie Wolff portretteerde Peter Kahn met zijn ouders in 1943. An Huitzing van Stichting Wolff vertelt over Annemie Wolff.

14 mei

woensdag

20:00u

RITA GOLDBERG, PETEKIND VAN OTTO FRANK,  PRESENTEERT HAAR BOEK “Motherland, growing up with the Holocaust” in de Literaire Salon Jimmink, Waalstraat 45 HS

Rita Goldberg, petekind van Otto Frank, groeide op in de VS en Duitsland met een vrolijke lieve moeder die vreselijke verhalen vertelde over wat haar in en na de oorlog overkomen was. Haar moeder, Hilde Jacobsthal, geboren in Berlijn, groeide op in de jaren dertig in een Duits-Joods milieu in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Omdat het gezin Jacobsthal vóór de grote stroom vluchtelingen aangekomen was, hielpen ze mee de anderen op te vangen. Zo ook de familie Frank. Hilde werd leerling-verpleegster in de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. Met haar uniform en verzonnen besmettelijke ziektes kon zij haar ouders lang uit handen van de nazi’s houden. Tot ze onderdook en haar ouders opgepakt werden. Hilde kwam met haar broer in het Belgisch verzet. Na de bevrijding trok ze met het Britse leger naar Bergen-Belsen, waar ze twee jaar werkte om mensen en kinderen op te lappen voor zij ergens ter wereld weer een plek vonden. Otto Frank en Hilde noemden elkaar na de oorlog vader en dochter. Hildes oudste dochter Rita werd Otto’s  petekind.

Al deze verhalen spookten en spoken in Rita’s nachtmerries. Haar, zonder wrok en met veel bewondering voor haar ouders geschreven, boek is een humoristisch en spannend verhaal over de avonturen van haar moeder Hilde dat ook inzicht geeft in het opgroeien van de tweede generatie.

Op de omslag een foto van de 18-jarige Hilde in uniform, genomen in Amsterdam in 1943 door Annemie Wolff, op het meest dramatische moment in Hilde’s leven.


U bent van harte welkom! Graag een bevestiging van uw komst : RSVP

15 mei

donderdag

18:00u

Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Roelof Hartplein :

Programma o.l.v. Jos Palm:

Herdenken, goed, fout traditie en jodendom

Ad van Liempt (journalist en schrijver) over “De jacht op het verzet” en Tamarah Benima (rabbijnm, columnist) over “Een schaap vangen”


De Canon van Jimmink: Gert-Jan bespreekt zijn keuze van een aantal boeken..

19 juni

donderdag

18:00u

Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Roelof Hartplein :

Programma o.l.v. Jos Palm:

Sylezië, Amsterdam, herkomst, uitgeven en wandelen met Reve

Laura Starink (schrijver en journalist) over Duitse wortels) en Bas Lubberhuizen (dir. uitgeverij Bas Lubberhuizen)


De Canon van Jimmink: Gert-Jan bespreekt zijn keuze van een aantal boeken..

Programma 2014 bij Jimmink

VOORLEESMIDDAG

Elke dinsdagmiddag van 16.00u - 17.00u voorleesmiddag voor de kinderen.

In de boekhandel : toegang vrij / aanmelden niet nodig

Archief programma 2014

Archief programma 2012

Archief programma 2013

Archief programma 2014

programma 2015